Ingolf Winzor Sønderborgs 7. 
socialdemokratiske borgmester.

Ingolf Winzor Sønderborgs 7. socialdemokratiske borgmester.

Født d. 3. august 1940 i Aarhus, død d. 25. april 2006 i Sønderborg. Ingolf Winzor var uddannet trafikassistent i DSB, før han i 1969 blev trafikleder ved DSB rutebilstationen i Sønderborg.

Ingolf blev hurtigt politisk aktiv i Sønderborg, og var i perioden 1979 til 1989 formand for Sønderborg Socialdemokratiske partiforening, og næstformand i Sønderborgkredsen. Ingolf blev valgt ind i Sønderborg byråd i 1974 hvor han bl.a. var formand for Havneudvalget.

Da Borgmester Alfred Krogh Pedersen I oktober 1988, afgik som borgmester grundet sygdom, blev Ingolf Winzor ny borgmester i en restperiode på 2 år, derudover blev han genvalgt for to valgperioder, så han sammenlagt var borgmester i 10 år.

Bevarelsen af Sønderborg kasserne var nok den sag de fleste erindrer Ingolf Winzor for. Det lykkedes ham at forene mange befolkningsgrupper, i kampen for det han selv kaldte ”7 års krigen”. Ingolf stod også bag store udvidelser af Sønderborg Rådhus.

Ingolf Winzors sidste periode som borgmester blev præget af ”diætsagen”, hvor oppositionen i byrådet beskyldte Viceborgmester Kurt Jessen, for misbrug af diæter i forbindelse med hans aktiviteter i byrådet, diæter der var blevet forhøjet i forbindelse med at Kurt Jessen led af et betydeligt synshandicap. Kurt Jessen blev senere frikendt ved tilsynsrådet.

Sagen og Socialdemokraternes vælgertilbagegang på landsplan, betød at Socialdemokraterne i Sønderborg tabte valget i 1998, og Ingolf Winzor måtte gå af som borgmester, efter 52 års uafbrudt socialdemokratisk flertal i Sønderborg byråd. Ingolf Winzor fortsatte dog i byrådet, og var næstformand i teknisk udvalg, formand for byfornyelsesudvalget, formand for børne- og ungeudvalget, indtil hans død d. 25. april 2006.

Ingolf Winzor var i en årrække, formand for Røde Kors i Sønderborgområdet. Ingolf blev i 1997 ramt af en alvorlig nyresygdom, og måtte i dialyse indtil han fik en ny nyre i september 1997, en periode der tog hårdt på hans helbred. Hans erfaringer fra opholdet på Sønderborg Sygehus, gjorde ham til fortaler for moderniseringer på hospitalets dialyseafdeling, og han var meget aktiv i den senere gruppe for bevarelsen af Sønderborg Skadestue.

Biografien er skrevet af Per Plambeck i samarbejde med Rita Bram Winzor, november 2012